Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 ΒΡΑΣΤΌ ΜΕ ΔΙΆΦΟΡΑ ΣΟΥΠΟΨΑΡΑ  Παίρνουμε μια ποικιλία απο ψαρια μπακαλιαρο, πεσκαδριτσα, λύχνο, δράκαινα, και μερικα καβουρακια η μια δυο καραβίδες και αν έχουμε και κανενα όστρακο μυδια γυαλιστερέs η κυδώνια ακόμα καλύτερα. Αφου τα καθαρίσουμε προσεχτικα θα τα βαλουμε να βράσουν σε ενα λιτρο  αλατισμένο νερο ελαφρώς για 7εωs10 λεπτα . Αφου τελειωση ο χρονος μας θα τα βγαλουμε απο την κατσαρολα και θα σουροσουμε το νερο για τυχόν αγκάθια που μείνανε μεσα .θα ρίξουμε παλι στην κατσαρολα το νερο μαs και μαζι θα ρίξουμε το λαδι  τηs πατατες, καροτα,σέλινο,λιγο ρύζι,κρεμυδι,πιπερι, αναλογα ποσα ατομα θα φανε  βαζουμε και τα υλικα μαs λιγα η πολλα.Θα παρουνε μια βραση  τα λαχανικα μαs, και αφου μαλακώσουμε θα σβήσουμε την φωτιά και θα ριξουμε μεσα τα ψαρακια μαs αφου πρωτα τα ξεψαχνίσαμε και βγαλαμε τα κόκαλα τουs για να μην μαs γεμίσουν την σουπα .Θα αλεσουμε και μια πατατα που βγαλαμε απο την κατσαρολα  ,και θα την ριξουμε παλι μεσα ανακατευονταs λιγο λιγο να ρθει και να χυλωση η σουπα  . Στο τελοs θα προσθεσουμε το λεμονακι μαs και καλη όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου