![]() |
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΙ |
![]() |
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ |
![]() |
ΓΛΩΣΣΕΣ |
![]() |
ΜΥΔΙΑ ΟΣΤΡΑΚ/ΡΓΕΙΑΣ |
![]() |
ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΥΔΑΤ/ΡΓΕΙΑΣ |
![]() |
ΘΡΑΨΑΛΑ |
![]() |
ΒΡΑΣΤΟΨΑΡΑ |
![]() |
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΥΔΑΤ/ΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΗ γλώσσα του μπεκρή |
Αφιερωμένο στον Αστερομπαμπά
Χρόνος ετοιμασίας 25-30′
Υλικά:
για 2 άτομα
για 2 άτομα
- 4 μέτρια φιλέτα γλώσσα
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό
- 1 ποτήρι ρετσίνα ή λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- έτοιμη σάλτσα ντομάτας Pummaro
- αλάτι
- 1 κουταλιά νοστιμιά
- ρίγανη
- πιπέρι
- Πλένουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και το καρότο.
- Τις σκελίδες σκόρδου τις κόβουμε στην μέση έτσι ώστε αν θέλουμε να τις αφαιρέσουμε στην συνέχεια.
- Πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σ’ ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τσιγαρίζουμε για 2-3′.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1-2′ ακόμα.
- Ακολούθως προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ρετσίνα και ανακατεύουμε.
- Αμέσως μετά τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού πάνω στα λαχανικά.
- Το τηγάνι μας είναι μεγάλο έτσι βάζουμε όλα τα φιλέτα.
- Τα μαρινάρουμε για 10′ περίπου γυρίζοντας τα 2-3 φορές.
- Αφήνουμε να απορροφήσουν καλά όλα τα υγρά.
- Στην συνέχεια περιχύνουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 1-2′.
- Ακολούθως προσθέτουμε την υπόλοιπη ρετσίνα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για ακόμα 2-3′.
- Αλατίζουμε.
- Ο μαγικός αστεροπιπερόμυλος κάνει την εμφάνιση του και το πεπεράκι βάζει την δική του σφραγίδα γεύσης!
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε για ακόμα 2-3′.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
- Σερβίρουμε αμέσως, μεγάλες μερίδες σε μεγάλα πιάτα.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
- Ένα πιάτο σκέτη απόλαυση.
- Μιαμ μιαμ
- Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Παραλλαγές:
- Μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις αλλά και τι έχουμε διαθέσιμο την δεδομένη στιγμή.
- Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο μπορεί να απογειώσει την γεύση!
- Αν δεν μας αρέσει το φιλέτο γλώσσας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος, όπως φιλέτο πέρκας.
Πικάντικα Μυστικά:
- Η ρετσίνα δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο φιλέτο μας. ΠΗΓΗ http://asteromases.com